Copyright © Helikopterflottiljens kamratförening

Webmaster: Simon Palm, webmaster@hkpfljkf.se

Org.nr: 802470-3533

HELIKOPTERFLOTTILJENS

KAMRATFÖRENING

- En förening för Helikopterflottiljens personal, veteraner och anhöriga -

Ordförandes brev

(vice) Ordförandebrev 2015-03

Ärade medlemmar,

 

Hösten är här men solen hänger sig kvar ett tag vilket är uppskattat. Jag var ute och sprang en av våra löparslingor på Malmen och förundrades hur vacker miljö jag har ynnesten att jobba i. Efter min föräldraledighet och tillbaka till ”verkligheten” har jag nu börjat ta över efter Joakim i rollen som tjänsteförrättande ordförande. Joakim går skola i Halmstad och kommer sen landa i huvudstaden. Jag och föreningen önskar honom så klart all lycka, vi kommer ta chansen att tacka honom och hans familj ordentlig längre fram. Robert Landén heter jag och jobbar till vardags i Linköping som rekryteringskoordinator i flottiljstaben.

 

Mitt första intryck

 

Mitt engagemang har tidigare legat på en lite lägre nivå. Jag har skött hemsidan , varit drivande i en del av evenemangen och suttit med i styrelsen. Jag har egentligen inte pratat om föreningen speciellt mycket utanför själva styrelsen vilket har fått mig att fundera ”varför”? Svaret på det går hand i hand med första intrycket jag fått i min nya roll.

 

Det är känslan att föreningen ännu inte nått hela vägen med att förklara sitt syfte för andra än oss i den ”innersta kärnan”. Varför finns föreningen egentligen? Jag vet att det finns nedskrivet och att vi genom mailutskick och framförallt Joakims ordförandebrev försöker sprida kunskapen. Men nyckeln är nog ändå att vi måste komma ut och prata med personalen vid Helikopterflottiljen i större utsträckning. Har vi inte med personalen ”i båten” så faller hela vårt syfte. Det är såklart inte lätt att få in detta i vår ordinarie verksamhet men jag ska verkligen göra ett göra mitt bästa för att komma ut till skvadronerna (alla tre), basenheten och Livgrenadjärgruppen och prata med er.

 

När jag ändå är inne på våra arbetsorter så ser jag det lite som ett misslyckande att vi inte har fler medlemmar från Ronneby och Luleå. Visst är det förvisso svårt, de skvadronerna genomför många aktiviteter inom ramen för vad vi kanske också skulle gjort men jag skulle vilja se att så många som möjligt slöt upp till föreningen.

 

För vårt syfte är att sammansvetsa vårt förband tillsammans med våra anhöriga, våra veteraner och de som har en direkt anknytning till Hkpflj personal och verksamhet. Bygga ett nätverk som vi kan använda när våra nära och kära är långt borta eller när vi råkar ut för situationer som gör att vi behöver varandra. Folk som förstår vad vi går genom och kanske är i samma situation. Vi försöker givetvis också bevara traditioner och bygga nya som vi kan samlas kring, det finns fler aspekter i vår kamratförening. Men för mig är det allra viktigaste vårt byggande av nätverk och kunna bli en naturlig del av det stöd vi vill kunna ge våra nära och kära.

 

Utmaningar inför nästa år

 

Inför nästa årsmöte finns det ett par utmaningar som vi måste lösa. Den största som jag ser det är i nuläget vår mässdirektör. Emil har meddelat att han avgår vid nästa årsmöte samtidigt som vi ännu inte har en ersättare. Den allmänna uppfattningen är att det är förenat med alldeles för mycket arbete och så vill vi inte att det ska vara. Därför har styrelsen nu beslutat att det ska finnas två biträdande mässdirektörer som tillsammans kan underlätta Mässdirektörens jobb. Nu gäller det ”bara” att hitta en ny. Inte bara en som passar (för det finns en del) utan också som skulle ha intresset och framförallt tiden som krävs. Är du intresserad? Hör av dig till mig!

 

Sen finns det också några luckor i själva styrelsen, men där känner jag mig mer lugn att vi ska lyckas besätta de stolarna. Däremot så är det på intet sätt helt lugnt, för vi behöver fortfarande en ny kassör, en ny sekreterare och framförallt en ny ordförande! (Är du intresserad eller vet någon som är? Hör av dig!). På något sätt så är jag ändå övertygad om att vi kommer lösa ut dessa tomma stolar men vi behöver hjälpas åt. Jag vill ändå påpeka att om vi inte lyckas få in nya och engagerade personer i styrelsen kommer vi med tiden att avveckla föreningen. Vi var nära att påbörja en avvecklingsprocess redan vid förra årsmötet.

 

Till sist

 

Jag hoppas och tror att vi kommer möta utmaningarna vi står inför och också överkomma dessa. Jag ser ljust på vår framtid och anser att vi har en viktig roll att fylla. Det är med glädje och stolthet som jag pratar om vår förening och jag hoppas att du gör samma sak.

 

Ta väl hand om dig och dina nära så hoppas jag att vi ses vid någon av våra aktiviteter inom kort.

 

Mvh

Robert Landén

Vice Ordförande HkpfljKF